Καλή Σαρακοστή και Καλό Πάσχα

Να πούμε λοιπόν καλή Σαρακοστή και καλό Πάσχα, είτε νηστεύετε όλη την Σαρακοστή, ή την μεγάλη εβδομάδα μόνο, το ελαιόλαδο και η ελιά έχουν την τιμητική τους, εκτός εάν είστε από αυτούς που δεν νηστεύουν καθόλου (εδώ έχει λιποθυμήσει η γιαγιά, η μαμά ρίχνει άγρια βλέμματα), αλλά και σε αυτή την περίπτωση Έλληνες είμαστε το ελαιόλαδο τρέχει σχεδόν μέσα στο αίμα μας.

 


Προσωπικά η Σαρακοστή είναι μια περίοδος γαλήνης πριν την εκρηκτική άνοιξη και το σαγηνευτικό καλοκαίρι, το Πάσχα λοιπόν είναι η αγαπημένη γιορτή των περισσοτέρων Ελλήνων στον κόσμο. Δεν ξέρω το γιατί, αλλά αν είστε όπως προ είπα, από αυτούς που νηστεύουν την Σαρακοστή σαν εμένα, δίνετε στο σώμα σας την ευκαιρία να αναγεννηθεί, να φτιάξετε την διάθεση σας και να φάτε κρέας και γαλακτοκομικά το Πάσχα με ευχαρίστηση και όχι όπως συνήθως που χάνουμε την εκτίμηση μας για τον εαυτό μας από όλα αυτά που καταναλώνουμε.

 

Δεν κρατάει πολύ σας το λέω από εμπειρία, όμως αξίζει έστω μια περίοδο το χρόνο να κάνετε κάτι αν όχι για θρησκευτικούς λόγους τότε για τον εαυτό σας. Είναι ίσως το πρώτο βήμα στο να ταυτιστείτε με μια πιο υγιεινή διατροφή, βιώσιμη για το σώμα και το περιβάλλον, που αν μη τι άλλο χρόνια το προσπαθείτε, έτσι δεν είναι;

 

 

Εδώ θα βρείτε μερικές από τις συνταγές μας που είναι ναι μεν απλές αλλά σε συνδυασμό με καλό ελαιόλαδο και ελιές θα απολαύσετε με περίσσια όρεξη.


Our product