Αρνί στον φούρνο με πορτοκάλι & ελιές

Το αρνάκι στον φούρνο είναι πάντα μια λαχταριστή επιλογή για τα γιορτινά τραπέζια. Δεν έχετε παρά να προσθέσετε αγνά υλικά της ελληνικής γης - ελαιόλαδο, ελιές, πορτοκάλι, χαμομήλι- για ένα ζουμερό αποτέλεσμα!

  • ΧΡΟΝΟΣ
  • 5 ΩΡΕΣ

  • ΣΕΡΒΙΡΕΙ
  • 6

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μικρό πόδι αρνί
  • 1 κούπα φρέσκο χαμομήλι
  • 1 πορτοκάλι
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κούπα GAEA Λακωνία 
  • 2 κουταλιές σούπας ρίγανη τριμμένη 
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 4 κουταλιές σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • GAEA Βιολογικές Πράσινες Ελιές
  • 1 κουτάλι του γλυκού αλάτι 

          ΜΕΘΟΔΟΣ

          • Τρυπήστε το αρνί με ένα μαχαίρι σε διάφορα σημεία, και τοποθετήστε μερικές χοντροκομμένες σκελίδες σκόρδο στο εσωτερικό του
          • Απλώστε το αλάτι και περιχύστε με το ελαιόλαδο και την μουστάρδα κάνοντας απαλό μασαζ
          • Αφου τοποθετήσετε το αρνί σε ένα ταψί, απλώστε όσες σκελίδες σκόρδο περίσσεψαν και τις Πράσινες Ελιές γύρω γύρω 
          • Εκεί προσθέστε τον χυμό πορτοκαλιού, την ρίγανη και το χαμομήλι και καλύψτε όλη την επιφάνεια. Αντί να πετάξετε τις φλούδες του πορτοκαλιού, προσθέστε τες στο ταψί και αυτές!
          • Περιχύστε το λευκό κρασί στην βάση του ταψιού
          • Καλύψτε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήστε στους 120 βαθμούς για 4 ώρες
          • Μετά τις 4 ώρες ψήσιμο, περιχύστε ακόμη λίγο ελαιόλαδο και ψήστε σοτυς 200 βαθμούς για 40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

              Tip

              Αν δείτε κατά το ψήσιμο ότι το αρνί σας στεγνώνει, προσθέστε ακόμη λίγο κρασί!