ΓΑΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ | ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ | ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΓΑΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ

 • Στην αρχή υπήρχε το Χάος .. και μετά την ένωση της Γαίας με τον Ουρανό ξεπήδησε η ζωή παντού. Σε αυτή τη μυθολογική εκδοχή της Γένεσης, η μητέρα Γη είναι αυτή που προσφέρει τα πάντα. Η εταιρία ΓΑΙΑ πήρε το όνομά της από την μυθολογική θεότητα με το όραμα να προσφέρει στον καταναλωτή όλες τις γευστικές και θρεπτικές γεύσεις που μπορεί να προσφέρει η Ελληνική φύση χρησιμοποιώντας παραδοσιακές συνταγές που γυρνάνε πίσω στο χρόνο βασισμένες στην αρχαία Ελλάδα.

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

 • Στη ΓΑΙΑ καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για προστατέψουμε το περιβάλλον και τις πηγές που μας παρέχει. Ειδικότερα εάν αυτές οι πηγές είναι περιορισμένες. Για εμάς στη ΓΑΙΑ η έννοια ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ δεν είναι μια μόδα καθώς όλες οι διαδικασίες που ακολουθούμε έχουν ως γνώμονα το περιβάλλον και στην επιστροφή στη φύση την αγάπη που τόσο απλόχερα μας χαρίζει.

  Πιο συγκεκριμένα για να διασφαλίσουμε τη Βιωσιμότητα:

  1. Μειώνουμε συνεχώς το αποτύπωμα άνθρακα
  2. Παρακολουθούμε και μεταβάλουμε το υδάτινο αποτύπωμα
  3. Βοηθάμε την επιβίωση της μέλισσας χρησιμοποιώντας φιλικές για το περιβάλλον μεθόδους για την καταπολέμηση του δάκου

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 • Η μεσογειακή διατροφή βασίζεται στην αρχαία κρητική δίαιτα όπου το ελαιόλαδο είναι στο επίκεντρο. Κάθε φαγητό περιστρέφεται γύρω από αυτό. Ο κατάλογος είναι απλός και περιείχε ό, τι μπορεί να προσφέρει η φύση. Η Μεσογειακή διατροφή έχει πολύ λιγότερο κρέας, σε σύγκριση με τον σημερινό δυτικό τύπο διατροφής και αντ’ αυτού έχει περισσότερο ψάρι. Επίσης βρίσκουμε πολλά λαχανικά που καταναλώνονται ωμά ή μαγειρεμένα και μια μεγάλη ποικιλία φρούτων. Έχει πολλά χόρτα και όλους τους τύπους οσπρίων όπως φασόλια και φακές. Έτσι, παρόλο που αυτή η δίαιτα έχει πολύ λίπος από το ελαιόλαδο (το πιο υγιεινό λίπος που μπορείτε να καταναλώσετε), έχει μια πρόσληψη λιγότερων θερμίδες συνολικά και είναι μια πιο θρεπτική και πιο υγιεινή συνολικά διατροφή. Επιπλέον, η Μεσογειακή δίαιτα είναι η καλύτερη για απώλεια βάρους και το πιο σημαντικό για τη διατήρηση του χαμένου βάρους.

GAEA PLANET

This superb Organic Extra Virgin Olive Oil is sustainable, carbon neutral. respecting the environment, reducing our footprint on the planet numbered bottles fully traceable to the source